09173069535

info@mehrariaco.com

آشنایی کامل با اورلب میلگرد (Rebar Overlap)

    
تعداد بازدید: 537
         
دسته بندی : عمومی
    
تاریخ درج خبر : 1402/4/15

اورلب میلگرد یعنی قرار دادن دو سر میلگرد با طول‌های مشخص برای اتصال آنها به هم و ساختن یک میلگرد پیوسته با طول بزرگتر،‌ و نام دیگر آن همپوشانی میلگرد است. 

 

اورلب میلگرد (Rebar Overlap)

در صنعت ساخت و ساز، استفاده از میلگردها یکی از عناصر حیاتی برای تقویت سازه‌ها و بهبود خواص مکانیکی آنها است. یکی از عوامل مهم در اجرای صحیح سازه‌های فولادی، اتصال صحیح و موثر بین میلگردها است. به منظور دستیابی به اتصال قوی و پایدار، نیاز است که اورلب میلگرد (Rebar Overlap) با استانداردهای مربوطه رعایت شود. با استفاده از این روش ساختمان سازها و اجرا کنندگان پروژه های عمرانی، میلگردهای طویل در ارتفاع های زیاد را برای آرماتوربندی می‌سازند. در این مقاله، به معرفی اورلب میلگرد و روش‌های اجرایی آن پرداخته خواهد شد.

 

اورلب میلگرد چیست؟

در حال حاضر تنها میلگردهای موجود در بازار 12 متر است و برای ساختن ساختمان‌های بلند به میلگردهای بلندتری نیاز هست، از این رو ساختمان سازان برای ساخت سازه‌های طویل‌تر طی فرآیندی میلگردها روی هم قرار می‌دهند، به این فرآیند اورلپ میلگرد گفته می‌شود. اورلب میلگرد (Rebar Overlap) یعنی قرار دادن دو سر میلگرد با طول‌های مشخص برای اتصال آنها به هم و ساختن یک میلگرد پیوسته با طول بزرگتر،‌ و نام دیگر آن همپوشانی میلگرد است. برای انجام این فرآیند، باید میلگرد را در نقطه همپوشانی آن قرار دهید. طول دامنه میلگرد عموماً به قطر میلگرد و فاکتوری که در مهندسی تعیین می‌شود، بستگی دارد.

 

انواع اورلب در همپوشانی میلگردها

 به طور کلی همپوشانی میلگردها برای ساخت سازه های مرتفع، به دو روش زیر انجام می‌شود:

  1. اورلب تماسی
  2. اورلب غیرتماسی

در اورلب تماسی برای افزایش طول آرماتورها نیاز هست که آنها با هم تماس داده شوند ولی در روش غیرتماسی اتصال آرماتورها بدون هیچگونه تماسی انجام می‌شود.

 

روش های اتصال میلگردها در اورلب

در فرآیند اورلب (Rebar Overlap)، اتصال میلگردها با استفاده از روش‌های مختلف انجام می‌شود. این روش‌ها برای ایجاد اتصال قوی و پایدار بین میلگردها و افزایش قدرت مقاومت سازه استفاده می‌شوند. تعدادی از روش‌های اتصال میلگردها در فرآیند اورلب به شرح زیر است:

 

1.   اتصال میلگردها با سیم یا مفتول

 در این روش ابتدا پاکسازی سطح میلگردها از روغن، چربی یا ذرات آلوده دیگر انجام می‎شود، همچنین، میلگردها باید به طور صحیح و در موقعیت مطلوبی قرار گیرند و قبل از اتصال میلگردها با سیم یا مفتول، محل اتصال آنها آماده شود. پس از آن، سیم یا مفتول فولادی به دور میلگردها پیچیده می‌شود تا اتصال محکمی به وجود بیاید. برای این کار، یک طول مناسب از سیم یا مفتول بریده می‌شود و به دور میلگردها قرار می‌گیرد. سپس، با استفاده از ابزار یا دست، سیم یا مفتول به دور میلگردها فشار داده می‌شود تا اتصال محکمی بوجود آید. این روش معمولاً به صورت دستی انجام می‌شود و سیم یا مفتول به دور میلگردها پیچیده می‌شود تا اتصال محکمی ایجاد شود.

 

اتصال میلگردها با سیم یا مفتول

 

مقاله پیشنهادی: معرفی انواع کوپلر

 

2.  اتصال به وسیله جوشکاری

 

 این نوع اتصال در بخش‌هایی از ساختمان به کار می‌رود که احتمال جابجایی شبکه میلگردها در طول کار وجود دارد (برای مثال تقویت ستون‌ها، دیوارهای حائل و تقویت ستون پل). قبل از اتصال میلگردها با جوشکاری، لازم هست میلگردها به درستی قرار بگیرند و محل اتصال آنها آماده شود و پس از آن با استفاده از جوشکاری، میلگردها به یکدیگر متصل می‌شوند. برای جوشکاری، از یک دستگاه جوشکاری متناسب با نیاز استفاده می‌شود و این دستگاه الکتریکی است که جرقه‌زنی و تولید دمای بسیار بالا را فراهم می‌کند.

 در جوشکاری میلگرد، جوشکاری بین دو میلگرد در نقطه اتصال آنها انجام می‌شود. این روش شامل قرار دادن دو میلگرد به صورت موازی در نقطه اتصال مورد نظر است. سپس با استفاده از جوشکاری قوس الکتریکی، جوش بین دو میلگرد ایجاد می‌شود. در این روش، هیچ قسمتی از میلگردها جدا نمی‌شود و جوش به عنوان اتصال مکانیکی بین دو میلگرد عمل می‌کند.

 

3.  جوشکاری انتهای میلگرد

 

اتصال مکانیکی میلگردها یک روش بسیار اقتصادی است که عمدتاً برای پروژه‌هایی  که نیاز به تراکم بالای میلگرد دارند، استفاده می‌شود. به عنوان مثال، در پروژه‌های ساخت پل که بارهای سنگینی را تحمل می‌کنند، استفاده از این روش بسیار مناسب است. در جوشکاری انتهای میلگرد، انتهای دو میلگرد قبل از نصب به صورت جداگانه جوش داده می‌شوند، به این صورت که یک انتهای میلگرد به کاتد و انتهای دیگر به الکترود وصل می‌شود. انتهای میلگرد اول در محل جوش به کاتد تبدیل شده و انتهای میلگرد دوم به عنوان الکترود عمل می‌کند. بار الکتریکی بین این دو قطب تخلیه می‌شود و باعث ذوب شدن میلگردها در نقطه اتصال می‌شود و در نهایت، دو میلگرد به یکدیگر متصل می‌شوند.

 

جوشکاری انتهای میلگرد

 

4.  اتصال مکانیکی

 

 این روش برای میلگردهایی با قطر بیشتر از 20 میلیمتر مناسب است و اتصال میلگردها با استفاده از اجزای خاصی مانند مفتول‌ها، گیره‌ها یا ناخن‌ها انجام می‌شود. این اجزا به میلگردها ثابت می‌شوند و قدرت نگهداری آنها را افزایش می‌دهند. بسته به نوع اتصال مورد نظر و نیازهای پروژه، می‌توان از اجزا مختلفی برای اتصال مکانیکی استفاده کرد.

 

  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.