09173069535

info@mehrariaco.com

انواع کوپلر و کاربرد‌های آن در ساختمان‌سازی

    
تعداد بازدید: 409
         
دسته بندی : عمومی
    
تاریخ درج خبر : 1403/2/19

کوپلر یک قطعه فلزی است که برای اتصال دو میلگرد در سازه‌های بتنی استفاده می‌شود. این وصله‌های مکانیکی جایگزین مناسب و قابل اطمینانی برای روش وصله اورلپ می‌باشند. کوپلر مانند یک بست عمل کرده و دو میلگرد را به هم متصل می‌کند.

مهندسین ساختمان و متخصصین در سازه‌های بتنی، با مشاهده معایب و نواقص روش سنتی اتصال میلگرد(روش اورلپ)، موفق به ارائه راهکاری مفید و به صرفه به نام کوپلر برای وصله میلگرد شده‌اند. استفاده آسان، قابل اطمینان بودن، ساختار یکپارچه و جلوگیری از ازدحام میلگرد در سازه از ویژگی‌های استفاده از روش کوپلر است.

کوپلر میلگرد

کوپلر میلگرد چیست؟

کوپلر یک قطعه فلزی است که برای اتصال دو میلگرد در سازه‌های بتنی استفاده می‌شود. این وصله‌های مکانیکی جایگزین مناسب و قابل اطمینانی برای روش وصله اورلپ می‌باشند. کوپلر مانند یک بست عمل کرده و دو میلگرد را به هم متصل می‌کند. به دلیل تراکم زیاد میلگردها در ساختمان‌سازی استفاده از این قطعه مکانیکی به منظور جلوگیری از اورلپ و سنگین شدن میلگردها روی هم توصیه می‌شود، هم‌چنین کوپلینگ میلگرد با کیفیت و مقاومت بالای خود در مقابل زلزله و حوادث طبیعی نیز مقاومت کافی را دارد.

مزایای استفاده از کوپلر میلگرد چیست؟

استفاده از کوپلر میلگرد با توجه به استحکام و مقاومتی که دارد نسبت به اورلپ رایج تر است. مزایای استفاده از کوپلر میلگرد نسبت به روش سنتی اورلپ به شرح زیر می‌باشد:

  1. ایجاد ساختار مناسب در ساختمان‌سازی هنگام استفاده از کوپلر
  2. کاهش تعداد آرماتور و صرفه جویی در مصرف میلگرد
  3. افزایش مقاومت و استحکام بخش‌های مختلف سازه
  4. سهولت در نصب هنگام ساختمان‌سازی
  5. توانایی تنظیم طول میلگرد‌ها و نصب آنها در ارتفاع دلخواه
  6. کاهش فشار میلگرد ها در مقایسه با روش اورلپ
  7. افزایش سرعت ساخت و ساز
  8. استفاده از میلگرد به صورت کامل و کاهش ضایعات آرماتور
  9. کاهش هزینه‌های نصب میلگرد
  10. افزایش مقاومت سازه در برابر زمین لرزه

انواع کوپلر میلگرد و کاربرد هر کدام چیست؟

کوپلر‌ها در صنعت ساختمان‌سازی با توجه به کاربرد و ظاهر خود انواع مختلفی دارند. نوع اتصال مکانیکی و انداره میلگردی که در سازه به کار می‌رود، تاثیر مستقیمی در انتخاب این وصله مکانیکی دارد. انتخاب کوپلر مناسب برای اتصال میلگرد، موضوعی تخصصی و نیازمند دانش و تجربه کافی می‌باشد. لذا پیش از انتخاب و خرید کوپلر، مشورت با مهندس یا متخصصان این حوزه ضروری است. در ادامه به بررسی انواع کوپلر میلگرد‌ و کاربرد هر یک از آنها می‌پردازیم.

کوپلر استاندارد (Standard Coupler)

از رایج‌‌ترین انوع کوپلر، کوپلر استاندارد یا کوپلر نوع 2 می‌باشد. هنگامی که در ساختمان سازی دو میلگرد سایز یکسانی داشته باشند از این کوپلر استفاده می‌شود. جنس این وصله مکانیکی از فولاد سیکات 45 است که استحکام سازه را به شدت افزایش می‌دهد. کوپلر استاندارد به صورت راست‌گرد رزوه می‌شود، از این رو میلگرد مورد نظر باید توانایی چرخش در این کوپلر را داشته باشد. استفاده از کوپلر استاندارد در تمامی بخش‌های ساختمان قابل استفاده می‌باشد.

کوپلر استاندارد

کوپلر انتهایی (Terminator Coupler)

از کوپلر انتهایی به جای خم انتهای میلگرد در آرماتوربندی ساختمان‌ استفاده می‌شود.از این کوپلر در بخش‌های مختلف و حساس سازه مانند اتصال تیر به ستون و پی ساختمان استفاده می‌گردد. جنس کوپلر انتهایی معمولا از فولاد است. کوپلر انتهایی علاوه بر افزایش مقاومت ستون‌های ساختمان به کاهش ازدحام میلگرد نیز کمک می‌کند.

کوپلر انتهایی

کوپلر تبدیل (Transition Coupler)

کوپلر تبدیل برای اتصال دو میلگرد با قطر و اندازه مختلف استفاده می‌شود. این وصله مکانیکی به دلیل داشتن ورودی‌های با اندازه مختلف، توانایی متصل کردن دو میلگرد با دو سایز متفاوت را دارد. لازم به ذکر است قبل استفاده از این کوپلر، ابتدا میلگرد با قطر بزرگ‌تر را وارد کنید و سپس میلگرد کوچک‌تر را قرار دهید.

کوپلر جوشی (Weldable Coupler)

از طریق کوپلر جوشی اتصال میلگرد به سطح سازه‌های فلزی برقرار می‌شود. یک طرف کوپلر جوشی را به سطح فلزی جوش می‌دهند و طرف دیگر آن از قبل رزوه‌ کاری شده و میلگرد در آن قرار می‌گیرد. یکی از روش های موثر و قابل اطمینان هنگام اتصال میلگرد به سازه‌های فلزی، استفاده از کوپلر جوشی است.

کوپلر جوشی

کوپلر موقعیت (Position Coupler)

در ساختمان‌سازی برای اتصال دو بخش مجزا که قابلیت چرخش و جابجایی را ندارد، از کوپلر موقعیت استفاده می‌شود. کوپلر موقعیت از 3 بخش تشکیل شده است؛ قطعه نر که یک رزوه داخلی و یک رزوه خارجی موازی دارد، قطعه مادگی که فقط دارای یک روزه داخلی موازی است و یک مهره قفل شونده که وسط این دو قطعه قرار دارد و باعث استحکام دو قسمت اتصال می‌شود.

کوپلر موقعیت

کوپلر پیچی (Thread-lock Coupler)

کوپلر پیچی(بغل پیچ) از پرکاربرد‌ترین انواع کوپلر‌ها در ساختمان‌سازی محسوب می‌شود. یک سر کوپلر برای قرارگیری میلگرد رزوه می‌گردد و طرف دیگر تعدادی پیچ برای پیچ شدن میلگرد قرار می‌گیرد. از این قطعه مکانیکی معمولا زمانی استفاده می‌شود که طول میلگرد کوتاه است.

کوپلر پیچی

نتیجه گیری

در این مقاله ضمن بررسی انواع وصله‌های مکانیکی کوپلر به توضیح کاربرد هرکدام از آنها پرداختیم. استفاده از روش کوپلر در سازه‌های بتنی باعث استحکام و افزایش مقاومت سازه می‌شود و مزایای بیشتری نسب به روش سنتی اورلپ دارد. قیمت کوپلینگ میلگرد با توجه به نوع و کاربرد آن و هم‌چنین شرکت تولید کننده آن متفاوت است. دقت داشته باشید هنگام خرید این وصله مکانیکی به شرکت‌های معتبر مانند کوپلر مهر آریا و کوپلر سهند مراجعه نمایید. کارشناسان مجرب کوپلر مهر آریا همه روزه آماده پاسخ به سوالات شما در خصوص انتخاب، خرید و خدمات پس از خرید هستند.

 

  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.